Koopt Singer een nieuwe Denker van Rodin?

Het Singer Museum in Laren zou deze Denker van Rodin moeten kopen, zegt Frits Scholten, hoofdconservator beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, in de NRC.

Het bronzen beeld wordt op 17 juni geveild door veilinghuis Baron Ribeyre & Associés in Parijs. De prijs wordt geschat op 400.000 euro, al zouden de biedingen wel eens flink hoger kunnen zijn. Het beeld werd gegoten in 1917, het sterfjaar van Rodin. Omdat het altijd binnen heeft gestaan, is de patina nog helemaal gaaf.

Het is volgens Frits Scholten een waardige vervanger van het exemplaar dat begin 2007 uit het Singer Museum werd geroofd en later zwaar verminkt werd teruggevonden.

“Als we deze Rodin kopen, is dat niet alleen goed voor het Singer Museum, maar vooral ook een waardevolle aanwinst voor de Collectie Nederland”, zegt Scholten in de NRC. Het Singer Museum onderzoekt na zijn tip serieus de mogelijkheid van aankoop, bevestigt een woordvoerder van het museum in dezelfde krant.

Eerder dit jaar stapte Scholten uit de museumcommissie van Singer uit protest tegen de restauratie van het verminkte exemplaar, dat volgens hem ondanks alle inspanningen van de restaurator nooit meer hetzelfde zal zijn..

Lees ook:Drie miljoen voor De Denker van Rodin
Lees ook:Rodin De Denker denkt weer te Laren
Lees ook:J. Paul Getty Museum blijkt koper beeld Auguste Rodin ‘uit Ede’
Lees ook:2 leuke nieuwe museum apps
Lees ook:Frankrijk geeft Armenië een Rodin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>