Singer Laren maakt zich op voor 60e verjaardag

Het Singer Laren maakt zich op voor haar 60e verjaardag in 2016. Dit jubileumjaar wordt niet alleen gevierd met bijzondere exposities, maar ook met nieuwbouwplannen. Op dit moment ondergaat het Singer al een ingrijpende verbouwing, die in de loop van 2017 zal worden afgerond. 

De nieuwbouw is dus pas gereed als het jubileumjaar eigenlijk alweer voorbij is, maar natuurlijk valt er genoeg te zien in het feestjaar 2016. Op dit moment is er bijvoorbeeld al een expositie over het werk van Ernst Ludwig Kirchner. Kirchner is één van de belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de vorige eeuw en tevens één van de oprichters van de oprichters van de Duitse expressionistische kunstenaarsbeweging Brücke. Waar veel kunstenaars inspiratie vinden in de omgeving om hen heen, gold dat ook voor Kirchner. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog krijgt de kunstenaar een zenuwinzinking. Om te bekomen verhuist hij naar het Zwitserse Davos, om precies te zijn het dorp Frauenkirch. In dat dorp vindt Kirchner zijn ware inspiratie en toont hij een paradijs via zijn werken op doek. De expositie heet dan ook ‘Kirchner – Paradijs in de bergen.’ De expositie toont een overzicht van het werk dat hij gedurende 20 jaar in Zwitserland maakte en wordt mede mogelijk gemaakt door het Kirchner Museum Davos. De expositie is te zien tot en met 10 april.

Echter, wat daarna komt is minstens zo spectaculair voor het jarige Singer. Vanaf 22 april 2016 tot en met 28 augustus 2016 kun je namelijk een gehele zomer lang genieten van het werk van diverse Franse modernisten. Modigliani, Derain, Bonnard, Marinot, Dufy en Matisse, ze komen allemaal langs in Singer Laren. Het betreft een overzichtstentoonstelling in samenwerking met Musée d’Art Moderne de Troyes.

Singer Laren viert haar verjaardag dan ook in stijl volgend jaar!

BRON: Singer Laren. 

Lees ook:Singer Prijs 2011 naar Dorothé van Driel
Lees ook:Herman van Veen in Singer Museum
Lees ook:In Singer Laren: Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch
Lees ook:Kunstmanifestatie Art Laren
Lees ook:Kunst om van te dromen in Singer Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>