Art Rotterdam 2012

Vandaag is al de preview van de Art Rotterdam, maar morgen kan iedereen kijken wat deze 13e editie van de Art Rotterdam te bieden heeft. Deze beurs brengt een mix van zowel gerenommeerde galeries als opkomende galeries die geselecteerd zijn op basis van kwaliteit, actualiteit en eigenzinnigheid. Slenterend langs de 75 galeries uit binnen- en buitenland (voor het eerst is meer dan 50% van de deelnemende galeries uit het buitenland afkomstig) zie je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst.

 

Werk van jonge talentvolle kunstenaars Lizzie Fitch en Ryan Trecartin te zien op Art Rotterdam 2012

Sinds de eerste editie in 2000 is Art Rotterdam uitgegroeid tot een internationaal podium voor actuele kunst. Ook de meest actuele kunst en jong talent krijgt dit jaar een kans in de New Art Section die in de benedenruimte van de beurs te vinden is. Het Rotterdamse Center for Contemporary Art Witte de With heeft namelijk uit meer dan 80 galeries 15 jonge internationale galeries uitgekozen om tegen een sterk gereduceerd tarief een opkomende kunstenaar te presenteren. Zo presenteert New Galerie uit Parijs bijvoorbeeld het aanstormende Amerikaanse kunstenaarsduo Lizzie Fitch and Ryan Trecartin. Hun sculpturen, video’s en foto’s zijn niet alleen op de beurs te zien, maar ook bij Showroom Mama in Rotterdam.

Ook een bijzonder initiatief is het zogenaamde ‘Hotel Rotterdam (Wake up in art)’: een kunstproject van Judith van den Berg, Wibbine Kien en Frank Taal. Je kunt namelijk kiezen voor een overnachting in ateliers en woonhuizen van Rotterdamse kunstenaars. De overnachtingsplekken zijn door de kunstenaars zelf ingericht en elke overnachtingsplek heeft een goede ligging t.o.v. het openbaar vervoer en de Art Rotterdam natuurlijk. Bovendien is de overnachting inclusief een lekker ontbijtje… maar van tevoren weet je niet bij welke kunstenaar de overnachting is. Op avontuur dus! Wil je meer weten? Dan kun je hier terecht.

Hotel Rotterdam. Wake up in Art

De Art Rotterdam is van 9 tot en met 12 februari te bezoeken in de Cruise Terminal. Tegenover de beurs kun je ook nog de Object Rotterdam bezoeken of een kijkje nemen verderop bij de Raw Art Fair.

Lees ook:Raw Art Fair Rotterdam
Lees ook:Rotterdam wordt toneel voor International Art Fair
Lees ook:Art Cologne 2011
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Kunst kijken op Art Rotterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Art Rotterdam 2012

 1. Erik

  13e editie toch??

    /   Reply  / 
  1. Arjana de Bruin Auteur

   Dag Erik je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>