Raw Art Fair Rotterdam

K-Guy, Bird of Prey, 2008, St. Art Gallery

Vanaf woensdag 8 februari begint er een nieuwe kunstbeurs in Rotterdam: de Raw Art Fair. In andere landen zijn soortgelijke concepten zoals de STROKE (Urban) Art Fair al succesvol, Nederland leert het dit jaar pas voor het eerst kennen. Het is een beurs die gericht is op jonge kunstenaars, jonge verzamelaars en opkomende internationale galeries. Jong, fris, en verrassend! is het motto. En hoe beter het spits afbijten dan met een controversieel kunstwerk gemaakt van machinegeweren, ofwel The AK47 Cross van Fred George, die tijdens deze beurs voor het eerst in Nederland getoond zal worden.

Op de Raw Art Fair, die op loopafstand van de Art Rotterdam en Object Rotterdam (in de Fenix Loods 1) ligt, tonen zowel galeries als autonome kunstenaars hun werken. Naast 28 galeries, performance kunstenaars en gastsprekers zijn er ook artiesten en DJ’s. Bovendien zal er een spetterende opening en afsluitend feest plaatsvinden.  Maar ook aan goede doelen wordt gedacht tijdens deze beurs. De opbrengsten van de EASTPAK Artist Studio Holland (130 kunstenaars hebben 200 Eastpak rugzakken omgetoverd tot unieke kunststukken) gaat namelijk naar Designers against Aids.

Fred George, The AK47 Cross, 2006, St. Art Gallery

De St. Art Gallery heeft ervoor gezorgd dat The AK47 Cross, een vijf meter hoog kruis dat gemaakt is van 42 AK47 machinegeweren, voor het eerst te zien is op deze beurs. Dit werk is een confronterende uiting van het verraad van het heilige Christelijke symbool. Fred George ageert hiermee tegen heilige oorlogen en andere, in zijn ogen, perverse uitwassen van het geloof. Door AK47’s, ‘s werelds populairste wapen, te verwerken in een crucifix, wordt deze boodschap op agressieve en confronterende wijze gecommuniceerd. Dit is slechts één van de vele kunstwerken die op de beurs te zien zullen zijn.

Je kunt de Raw Art Fair van 8 tot en met 12 februari bezoeken in de Fenix Loods 1 te Rotterdam.

Lees ook:Art Rotterdam 2012
Lees ook:London Art Fair 2012
Lees ook:Rotterdam wordt toneel voor International Art Fair
Lees ook:Betaalbare kunst in Maastricht
Lees ook:Affordable Art Fair 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>