Art Cologne 2011

Vandaag gaat in Keulen de 45ste editie van Art Cologne van start. Art Cologne is ’s werelds oudste kunstbeurs voor moderne kunst. Met bijna 200 galeries uit 22 landen is het ook één van de grootste kunstbeurzen van Duitsland. Vorig jaar trok de beurs ongeveer 60.000 bezoekers en dit jaar verwacht men dat dit aantal overtroffen zal worden.

Deelnemende galeries moeten gespecialiseerd zijn in moderne kunst en Art Cologne zegt dit jaar nog meer dan andere jaren op  kwaliteit te hebben geselecteerd. Onder de exposanten zijn ook 5 galeries uit Nederland aanwezig, overigens allemaal uit Amsterdam. In alfabetische volgorde gaat het om de galeries Delaive, Fons Welters, Jaski, Martin van Zomeren en Onrust. Om een indruk te krijgen kun je in het filmpje enkele hoogtepunten van vorig jaar zien.

De kunstbeurs duurt nog tot en met 17 april en is, op de zondag na, elke dag van 12:00 uur tot 20:00 uur te bezoeken. Zondag 17 april kun je de beurs bezoeken tot 18:00 uur. Een bezoek aan de beurs kun je natuurlijk ook goed combineren met een bezoek aan het Wallraf-Richartz Museum, het Ludwig Museum of het Museum voor toegepaste kunst.

Het is aankomend weekend sowieso druk qua kunstbeurzen, zaterdag 16 april start de Art Fair ’s Hertogenbosch (ook de 45ste editie, binnenkort meer hierover) en zondag 17 april opent Artantique.

Lees ook:50 jaar kunst uit Nederland, België en Duitsland bij Art Cologne
Lees ook:Kunstbeurs Art Brussels gaat van start
Lees ook:Art Amsterdam gaat met de tijd mee
Lees ook:Kunstbeurs Artantique 2012
Lees ook:Oude kunst- en antiekbeurs Delft 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>