In de ban van Illuminade

Tree Hugger, Daan van Hasselt & Asia Jackowska. CREDITS: Janus van den Eijnden

Gisteren is de wandelroute Illuminade van Amsterdam Light Festival geopend. Het thema van de kunstroute is deze editie Biomimicry: Think like nature. In de Weesper- en Plantagebuurt staan 23 innovatieve kunstwerken die bezoekers uitnodigen om zich te verwonderen over de genialiteit van de natuur. De Illuminade loopt tot en met 8 januari en is vrij toegankelijk. Tegelijk met de Illuminade is de Call for Concepts voor volgend jaar geopend. De  festivalorganisatie roept (inter)nationale kunstenaars op om een nieuw lichtconcept in te dienen.

Rogier van der Heide, artistiek leider Amsterdam Light Festival: “De Illuminade is onze artistieke kraamkamer. Talentvolle kunstenaars experimenteren met vormen, patronen en structuren uit de natuur in combinatie met moderne lichttechnologie. We willen tonen dat de natuur allemaal oplossingen en ideeën biedt voor uitdagingen in sectoren als: de bouw, de energievoorziening en de technologiesector.”

De opening van de Illuminade vormt meteen het startschot voor de volgende editie. (Inter)nationale kunstenaars, architecten, creatieven en ontwerpers kunnen tot en met 31 januari 2017 een lichtconcept indienen bij het festival. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen het thema Existential met een vernieuwend en verrassend concept te komen. Alle informatie is te vinden op de website.

BRON: Persbericht Coebergh PR

Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>