Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016

Impressie Holon Light (Michiel Martens & Jetske Visser), een van de topwerken van deze editie van Amsterdam Light Festival FOTO: Amsterdam Light Festival via Coebergh PR

Amsterdam Light Festival heeft de vaar- en wandelroute van de editie 2015-2016 bekendgemaakt. De vaarroute Water Colors voert bezoekers mee langs ruim twintig indrukwekkende lichtkunstwerken, via het Oosterdok en de Amstel naar de Herengracht. De wandelroute Illuminade neemt de bezoekers mee langs installaties en sculpturen in de Weesper- en Plantagebuurt. Amsterdam Light Festival wordt op zaterdag 28 november feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Componist Merlijn Twaalfhoven verzorgt die avond, samen met honderden zangers, een groots openingsspektakel voor het gebouw van Nationale Opera & Ballet. De opening begint om 17.15 uur en is vrij toegankelijk. De ceremonie staat geheel in het teken van Vriendschap, het thema van deze vierde editie. De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor Amsterdam Light Festival. Het festival toont 38 lichtsculpturen en projecties van (inter)nationale kunstenaars in de stad. Amsterdam Light Festival brengt licht gedurende de donkerste periode van het jaar en verlicht de historische binnenstad van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 met kleurrijke kunstwerken.

Water Colors is te zien vanaf 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016. Met de 75 minuten durende vaarroute Water Colors krijgen bezoekers een bijzondere kijk op Amsterdam en de lichtkunstwerken van Amsterdam Light Festival. De route begint bij het Centraal Station en gaat via het Oosterdok, de Nieuwe Herengracht en de Amstel naar de Herengracht. Absolute hoogtepunten van Water Colors zijn de kunstwerken Paths Crossing (Ralf Westerhof), Northern Lights (Aleksandra Stratimirovic), Light Wave (Anita Doornhein), Light Kite (Tijdmakers), Merry Go Round Europe (Schagen, Kreykamp, de Boer & Hulskamp) en Holon Light (Michiel Martens & Jetske Visser).

Illuminade is te zien vanaf 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016. De wandelroute Illuminade toont in de Weesper- en Plantagebuurt werken van nationaal en internationaal toptalent. Van dynamische lichtinstallaties in stadsparken tot werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen of in kunt liggen. De Illuminade loopt via de Amstel, de Hoftuin, het Wertheimpark en de Hortus en eindigt op het J.D. Meierplein. Must-sees op deze inspirerende en intieme route zijn Strangers in the Light (Victor Engbers & Ina Smits), Winged Migration (Tessel Schmidt & Judith Hofland) en Light Droplets (Eva van der Moer). Trek minimaal anderhalf uur uit voor het lopen van de hele route.

Kijk voor meer informatie over de vaar- en wandelroute en de kunstwerken op www.amsterdamlightfestival.com.

BRON: Persbericht Amsterdam Light Festival via Coebergh PR

 

Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Amsterdam in het licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>