Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend

Bridge of the Rainbow, Gilbert Moity. CREDITS: Janus van den Eijnden

Gisteren, donderdag 1 december, opende de vijfde editie van Amsterdam Light Festival. Het festival bestaat weer uit twee onderdelen: de vaarroute Water Colors met 20 indrukwekkende lichtkunstwerken in de historische binnenstad en de wandelroute Illuminade met 18 innovatieve kunstwerken in de Weesper- en Plantagebuurt. Het thema van Water Colors is ‘A view on Amsterdam’, alle kunstwerken bieden bezoekers een nieuwe kijk op de stad. De Illuminade staat in het teken van ‘Biomimicry, think like nature’. Biomimicry verbindt kunst en wetenschap door te leren van de natuur.

15.000 and more, Studio Klus. CREDITS: Janus van den Eijnden

Rogier van der Heide, artistiek leider Amsterdam Light Festival: “Langs de wandelroute zijn alle kunstwerken van Amsterdam Light Festival gebaseerd op biomimicry. Onze kunstenaars werken met vormen, structuren en netwerken uit de natuur om met hun kunst oplossingen aan te reiken voor de uitdagingen van vandaag: in de bouw, duurzaamheid, de energievoorziening en de technologiesector. Zo inspireren we onze bezoekers en wijzen op de genialiteit van de natuur overal om ons heen.”

WISP, Pitaya. CREDITS: Janus van den Eijnden

De twee routes zijn te zien op de volgende dagen: Water Colors (vaarroute): 1 december 2016 – 22 januari 2017 en Illuminade (wandelroute): 15 december 2016 – 8 januari 2017.

BRON: Persbericht Coebergh PR

Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
Lees ook:In de ban van Illuminade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>