Amsterdam in het licht

Artist impressions lichtkunstwerken langs vaarroute Water Colors, Amsterdam Light Festival 2014-2015

Op een dag als Halloween zie je overal waar je maar kijkt verlichte pompoenen, spookachtige taferelen, maar soms ook kunstzinnig bedachte creaties. Dan is het ook niet meer dan logisch dat je op deze dag een aankondiging voor een festival als Amsterdam Light Festival plaatst! Maar liefst 40 kunstwerken zetten de Amsterdamse binnenstad deze winter namelijk in een nieuw licht tijdens het Amsterdam Light Festival. De schitterende lichtkunstwerken zijn gemaakt door architecten en kunstenaars afkomstig uit negen verschillende landen, waaronder Brazilië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Portugal, Roemenië en Chili.

Vanaf donderdag 27 november is de vaarroute Water Colors geopend met werken van onder anderen Jacques Rival, Angus Muir en alaa minawi. Daarnaast schitteren vanaf donderdag 11 december 15 lichtkunstwerken langs de wandelroute Illuminade in de Amsterdamse Plantagebuurt. Deze lichtkunst is experimenteler van aard en is voornamelijk ontwikkeld door jong talent zoals Lisa van Noorden, Hagar Elazari, Julian van Buul en Vincent Vriens. Alle kunstwerken zijn vrij toegankelijk.

De vakjury probeert, onder leiding van Rogier van der Heide (artistiek leider Amsterdam Light Festival), met de selectie zowel kunstliefhebbers als een breed publiek te bekoren. De meeste kunstwerken zijn speciaal gemaakt voor Amsterdam Light Festival en nog nooit eerder vertoond.

De kunstwerken en deelnemers van de vaarroute tijdens het Amsterdam Light Festival zijn:

A. House of Cards – OGE Creative Group, B. Water Fun – Angus Muir, C. Floating Bridge – Leandro Mendes, D. Vroege Projecties – Boyle Family, E. The Paper Boat – Katja Galyuk/City+Light, F. World of shapes, shaping the world – Todd van Hulzen & Studio Louter, G. Ghost Ship – VisualSKIN, H. On the Wings of Freedom – Aether & Hemera, I. My light is your light – alaa minawi, J. The Gatekeepers – Irma de Vries, K. LightHouse – Pitaya, L. Sphere of Amsterdam – studenten Hogeschool van Amsterdam, M. Lightbridge – Tjep, N. Moonburn – Stichting Barstow, O. 178 BOTTLES, 1 MESSAGE – Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands, P. Mirrorings – Jacques Rival, Q. LIGHT(onda)FLOW – LIGHT(onda)FLOW, R. Arborescence – Studio Loop.pH, S. Tulip Mania! – Eibert Draisma en Aoife Wullur, T. This is it, be here now – Alfred Marseille van Art Collective Tropism, U. Lux Turba Sensus – Univate, V. Couleur Locale – productieteam Amsterdam Light Festival, W. Effervescence – Géraurd Périole, X. Circle of Life – Rob van Houten, Y. Tribute – productieteam Amsterdam Light Festival, Z. BeamLab – BeamSystems.

Water Colors (vaarroute): van donderdag 27 november t/m zondag 18 januari

Illuminade (wandelroute): van donderdag 11 december t/m zondag 4 januari

Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam in het licht

 1. Zegno

  Mooi initiatief dit licht spektakel en geeft Amsterdam een ware (kunst)dimensie.

  volgens mij gaat Amsterdam Light Festival prachtige foto resultaten opleveren. Ik ben voornemens om mooie foto’s te maken, een serie met dit licht thema als onderwerp.
  Prachtig!

  http://www.zegnofotografie.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>