Jury maakt voorselectie Amsterdam Light Festival

V.l.n.r. Janet Echelman, Jeroen Junte, Rogier van der Heide, CREDITS Janus van den Eijnden

V.l.n.r. Janet Echelman, Jeroen Junte, Rogier van der Heide, CREDITS Janus van den Eijnden

Van 26 november 2015 tot en met 17 januari 2016 vindt de vierde editie van het Amsterdam Light Festival plaats.Met het thema vriendschap toont het festival het belang van vriendschap voor alle inwoners van de stad, van Nederland, van iedereen op de wereld. De jury van het festival heeft vandaag een voorselectie gemaakt uit 330 inzendingen uit 45 landen.

De jury bestaat dit jaar uit Rogier van der Heide (artistiek leider Amsterdam Light Festival, chief design & marketing officer bij Zumtobel), Paul James (hoofdredacteur van mondo*arc magazine), Jeroen Junte (journalist voor onder andere de Volkskrant, Architectuur NL,FRAME en Elle Decoration) en Janet Echelman (kunstenaar).

Rogier van der Heide is een internationaal geprezen lichtontwerper en als artistiek leider van het festival fungeert hij als juryvoorzitter. Sinds 2014 is hij werkzaam als chief design & marketing officer voor de internationaal toonaangevende lichtaanbieder Zumtobel. Hij is aangesteld als Nederlandse ambassadeur van het Internationaal Jaar van het Licht 2015, een initiatief van de Verenigde Naties. Paul James is hoofdredacteur van mondo*arc magazine. De eerste editie van mondo*arc verscheen in 1999. Onder leiding van Paul James is het magazine uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke internationale tijdschrift voor licht design(ers). Jeroen Junte is een in Amsterdam gevestigde freelance journalist die schrijft over design & architectuur, kunst & cultuur en reizen. Zijn artikelen worden regelmatig gepubliceerd in de Volkskrant, Architectuur NL, FRAME en Elle Decoration. Jeroen Junte organiseert aanvullend evenementen en symposia met betrekking tot design en innovaties. De Amerikaanse kunstenaar Janet Echelman speelt met het stedelijke luchtruim door vloeiende en bewegende sculpturen te creëren die reageren op wind, water of zonlicht. Voor haar kunstwerken maakt zij gebruik van allerlei soorten materialen, van visnet tot vernevelde waterdeeltjes. Janet Echelman combineert oude technieken met de allernieuwste technologieën om sculpturen te realiseren die soms zo groot zijn als gebouwen. Tijdens het Amsterdam Light Festival 2012-2013 was haar werk 1.26 Amsterdam te zien.

In 2016 is Amsterdam het centrum van Europa door het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Het festival viert ook de vriendschappen die ten grondslag liggen aan de Europese vereniging van de afgelopen 50 jaar. Tijdens het winterse festival voor jong en oud zijn er 53 dagen lang vele lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars te zien. Het Amsterdam Light Festival is het énige lichtfestival ter wereld met een vaarroute. Deze vaarroute – Water Colors – toont bezoekers kleurrijke, hedendaagse lichtkunstwerken en slingert dwars door de historische binnenstad. Ook is er een speciale wandelroute – Illuminade – waar interactie met de lichtkunstwerken een belangrijke rol speelt.

BRON: Persbericht Amsterdam Light Festival via Coebergh.PR

 

Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam in het licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>