Kunst app van de week: Serralves Museum

Aangezien het zomervakantie is en iedereen met dit weer wel even weg wil dromen van een warmere plek, heb ik deze week gekozen voor de onlangs ge-update iPhone app van het Serralves museum in Porto. Met deze gratis app krijg je namelijk niet alleen suggesties voor wandelroutes door de museumtuin, maar ook een schat aan verdere informatie.

Het Serralves Museum is een museum voor hedendaagse kunst dat geen vaste collectie presenteert maar juist kiest voor telkens wisselende tentoonstellingen. Zo is er op dit moment een Robert Morris tentoonstelling maar waren er eerder ook tentoonstellingen gewijd aan kunstenaars zoals Andy Warhol, Marlene Dumas, Bruce Nauman en Daniel Buren. In de museumtuin kun je teven genieten van sculpturen van bijvoorbeeld Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen (zie screenshot).

Op de app kun je veel foto’s bekijken van zowel het interieur als het exterieur van het museum en de museumtuinen. Hoewel het ook wel een bepaalde charme heeft, zijn sommige van de audiotours door een Portugees accent slechter te verstaan. Erg fijn zijn vooral de gesuggereerde wandelingen door de museumtuin, waarbij er zelfs een route is uitgezet die voor mensen met een fysieke beperking geschikt zou moeten zijn. Groot nadeel van de app is echter dat je voor een optimaal gebruik steeds een goede internetverbinding moet hebben.

Mocht je de gratis iPhone app willen downloaden dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: TRACK
Lees ook:Kunst app van de week: Bauhausguide
Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK
Lees ook:Kunst app van de week: The Getty: Art in L.A.
Lees ook:Kunst app van de week: Milwaukee Art Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>