Kunst app van de week: Milwaukee Art Museum

Het is ondertussen alweer tien jaar geleden dat het Milwaukee Art Museum werd uitgebreid met het iconische Quadracci paviljoen van de architect Santiago Calatrava. Om dit te vieren heeft het museum nu een iPhone app voor het Quadracci paviljoen uitgegeven. De app heeft verschillende interessante features maar wat ik persoonlijk erg leuk vond waren vooral de schitterende foto’s.

Naast de mooie foto’s, heeft de app uiteraard nog meer leuke features. Zo kun je onder andere meedoen aan een quiz over het paviljoen, virtueel rondwandelen in de hal van het paviljoen en verschillende video’s bekijken. Wanneer je in het museum bent, kun je er ook voor kiezen om een speurtocht te doen. Aan de hand van verschillende quotes van de architect kun je nog meer kennis opdoen over Calatrava. Bovendien is het leuk dat je zelf de vleugels van het paviljoen kunt ‘besturen’.

Mocht je de gratis iPhone app willen downloaden, dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Museumnacht Amsterdam
Lees ook:Kunstzinnige pumps
Lees ook:Kunst app van de week: Art.Mapped
Lees ook:Kunst app van de week: Just add Art
Lees ook:Kunst app van de week: Palazzo Medici Riccardi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>