Kunst app van de week: Be Part Of

De app van deze week zorgt ervoor dat de tekeningen die je zelf op je iPad maakt, met behulp van de Be Part Of app, onderdeel uitmaken van een tentoonstelling bij het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in Karlsruhe (ZKM). Samen met anderen kun je tegelijkertijd aan een kunstwerk werken dat ook daadwerkelijk in het museum hangt, naast kunstwerken van onder andere Andy Warhol en Erwin Wurm.

Alexei Matveev ontwikkelde deze app speciaal voor de iPad van Apple samen met Yuriy Matveev en Nikolas Brückmann. Momenteel is het resultaat van het gezamenlijke kunstwerk, dat dagelijks door mensen over de hele wereld wordt bijgewerkt, te bezichtigen bij het ZKM (dat binnenkort ook de beste kunst app bekend zal maken). Hoewel de app maar een beperkt aantal features heeft, maakt het feit dat je eigen kunstwerk in het museum hangt de app toch bijzonder en het is mogelijk dat de Be Part Of app binnenkort ook bij andere musea zal opduiken.

Met de app kun je tekenen (vooralsnog alleen met zwart), je werk ondertekenen en wat ook erg leuk is: kijken hoe bezoekers van de tentoonstelling naar je werk kijken. De app kun je hier gratis downloaden.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:Kunst App van de week: Contemporary Gallery
Lees ook:Kunst App van de week: George Grosz in Dallas
Lees ook:Kunst app van de week: Tate Guide to Modern Art Terms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>