Museum zoekt de beste kunst app

Het Centrum voor Kunst en Mediatechnologie(ZKM) in Karlsruhe is op zoek naar de beste kunst app. Het ZKM organiseert samen met onder andere een software bedrijf en een cyberforum de AppArtAward 2011. Kunstenaars en app-ontwikkelaars van over de hele wereld worden opgeroepen om voor 15 mei hun creatieve applicatie voor iPhone, iPad of Android in te sturen voor deelname. In totaal valt er €25.000,- te verdienen.

Het museum is op zoek naar de beste artistieke toepassingen in app-formaat en zich onderscheiden als technisch uitstekende software oplossingen. Men zal letten op de volgende aspecten:  de interactiviteit, de technische complexiteit, de kunstzinnigheid en de gebruiksvriendelijkheid van de app. De prijs is onderverdeeld in drie categorieën:

  1. Artistieke innovatie – €10.000
  2. Technische Innovatie – €10.000
  3. Junioren(onder de 18) – €5.000

Een selectie van de beste en leukste apps zal in het ZKM in Karlsruhe tijdens de tentoonstelling “Von Hertz zu Handy” oftewel “van het Hart naar het mobieltje” te zien zijn. Of deze tentoonstelling net zo spectaculair zal worden als de iPad kunst van David Hockney is nog maar de vraag. De winnaar wordt in elk geval op 8 juli bekend gemaakt.

Heb je zelf al een leuke en relevante app ontwikkeld of barst je van de ideeën voor een nieuwe app, dan kun je hier kijken naar de exacte voorwaarden voor deelname.

Lees ook:Kunst app van de week: Be Part Of
Lees ook:Winnaar kunst app 2011
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:David Hockney: Me draw on iPad
Lees ook:Kunst App van de week: George Grosz in Dallas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>