De ontwikkeling in de fotografie: On the Move

Martine Stig, Cauchy Horizons 2012-2013 CREDITS: De kunstenaar, courtesy van de kunstenaar en Motive Gallery, Brussel

Fotografie is al jaren een middel om met beelden een verhaal te vertellen. De fotoreportage, het fotoboek, het zijn traditionele vormen van een beeldverhaal. Maar fotografen gaan met hun tijd mee en kiezen mede door technische ontwikkelingen zoals apps, audiovisuele presentaties en websites voor andere beeldverhalen. Ook de grafische vormgeving gaat hierin mee. Het Stedelijk Museum brengt deze ontwikkeling in beeld via de expositie On the Move. 

On the Move is de meest recente aflevering van de gemeentelijke kunstaankopen die het museum iedere twee jaar organiseert met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. On the Move vertelt het verhaal achter het beeldverhaal. De expositie verwijst met de titel naar de bewegingen in de fotografie en naar de reizen die veel van de fotografen hebben afgelegd voor hun projecten.

Fotografen konden zelf werk insturen voor On the Move. Daarvoor deed het museum in het najaar van 2013 een oproep. Het museum ontving 471 inzendingen, waarna een jury een selectie maakte. 28 namen werden geselecteerd. Onder de geselecteerden bevinden zich nieuwe namen, maar ook gevestigde fotografen. Er zal werk te zien zijn van Samira Ben Laloua, Ernst van der Hoeven en Frank Bruggeman, Marc Roig Blesa en Rogier Delfos, Verena Blok, Sara Blokland, Olivier van Breugel en Simone Mudde, Persijn Broersen en Margit Lukács, Sarah Carlier, Elspeth Diederix, Meike Eggers en Michael Anhalt, Ringel Goslinga, Rob Hornstra en Arnold van Bruggen, Robert Knoth en Antoinette de Jong, Thomas Kuijpers, Kadir van Lohuizen, Anaïs Lopez, Hans van der Meer, Theo Niekus, Gábor Õsz, Rune Peitersen, Ahmet Polat, Johannes Schwartz, Petra Stavast, Anoek Steketee en Eefje Blankevoort, Martine Stig, Nadine Stijns, Andrea Stultiëns, Elisabeth Tonnard, Witho Worms en Hans Gremmen.

De expositie start 29 augustus en loopt tot en met 18 januari 2015.

Lees ook:Clair-obscur in de fotografie in het Rijksmuseum
Lees ook:Foam Pop- in: opening tweede lichting
Lees ook:Fotografen van naam op BredaPhoto 2014
Lees ook:Hendrik de Vriesprijs gaat naar Hans Aarsman
Lees ook:Lichtdeeltjes in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>