Gemeente en museum betalen voor graffiti

Mural van Kenny Scharf© Culture Monster/LA Times

De muren van de nieuwe bibliotheek in West Hollywood worden momenteel vakkundig onder handen genomen door niemand minder dan street artists Shepard Fairey, Retna en Kenny Scharf. Dit doen zij in opdracht van de gemeente en het Museum of Contemporary Art ( MoCA).

De directeur van het MoCA, Jeffrey Deitch, zag deze bibliotheek als een ideale locatie voor een uitbreiding van de “Art in the Streets” tentoonstelling van het MoCA.  Ook gemeente West Hollywood zag dit wel zitten en beide partijen kwamen overeen om financieel bij te dragen aan dit project (niet te vergeten: de street artists dragen trouwens financieel gezien ook hun steentje bij). De ontwerpen voor de muurschilderingen werden eerst goedgekeurd door de gemeente en daarom wordt het ook niet als graffiti gezien maar als street art, aldus Campbell.

Mural van Shepard Fairey© Culture Monster/LA Times

Als resultaat zijn de street artists nog wel even zoet met hun indrukwekkende muurschilderingen op het parkeer gedeelte van de bibliotheek. Shepard Fairey maakt in zijn herkenbare stijl een afbeelding van een vredesduif naast dat van een enorme olifant tegen een geel en rode achtergrond, Retna maakte een tekstuele muurschildering met gecodeerde blauwe tekens, die onder andere citaten uit Salman Rushdie’s boeken bevatten en Kenny Scharf maakt een muurschildering met zijn kenmerkende kleurrijke cartoon- achtige figuren.

Mural van Retna© Culture Monster/LA Times

Ondanks de negatieve kritiek op de “Art in the Streets” tentoonstelling, wordt er juist zeer positief op dit project gereageerd. De gemeente heeft aangegeven dat de muurschilderingen tenminste nog een jaar bij de bibliotheek te bewonderen zullen zijn. ( Bron: LA Times)

Lees ook:Documentaire Kenny Scharf op komst
Lees ook:Liu Bolin “verdwijnt” in werk van Kenny Scharf
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes
Lees ook:Groots Street Art evenement in Bristol
Lees ook:Simpsons doen Banksy’s “Exit through the gift shop”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>