Street Art galerie in Nederland is een feit

De St. Art Gallery in de watertoren van Stampersgat ( Noord- Brabant) noemt Street Art de meest inspirerende en verfrissende kunstbeweging van de moderne kunstscène vandaag de dag. Deze galerie is de eerste in Nederland die zich specialiseert in Street & Urban Art. Ze hebben zich tot doel gesteld om deze nieuwe kunstvorm aan het publiek te tonen zodat deze kunstvorm geaccepteerd wordt en een platform aan opkomende en getalenteerde Street Art kunstenaars te bieden.

©Ego Leonard, It's not bragging if it's true,2008

Street Art (ofwel Urban Art) is een kunststroming geboren uit de doorontwikkeling van graffiti. Het gaat graffitiartiesten met name om het zetten van hun zelfontworpen “tag” (handtekening of beeldmerk) op straat. Street Art kunstenaars, zoals de bekende Banksy, willen echter meestal de aandacht van het publiek op een maatschappelijke boodschap richten. Natuurlijk kun je geen stukken muur met graffitikunstwerken in een galerie verkopen. Door de toegenomen vraag naar deze nieuwe kunstvorm, worden de werken niet meer uitsluitend op straat gemaakt, maar ook op doek en andere materialen zodat de kunstwerken ook in een galerie tentoongesteld kunnen worden.

©K- Guy, Coke Moss Street Edition, 2010

De oprichter van de St. Art Gallery heeft niet voor niets een watertoren als galerieruimte gekozen, in deze ruimte kunnen de kunstwerken met vaak grote afmetingen namelijk ook geëxposeerd worden. Galerie eigenaar Geoffry van Vugt zegt: “net als andere vormen van kunst, komt Street Art op internet of op papier niet echt tot zijn recht. Maar zie je het hier in deze expositieruimte, dan valt het bijna over je heen. Je kunt niet anders dan onder de indruk zijn.”

De galerie presenteert sociaal kritische, subversieve en satirische kunst van onder andere de Nederlandse Alice Wielinga, Collin van der Sluijs en Super A. Er worden tevens werken van internationale kunstenaars geëxposeerd zoals Charles Krafft, Beejois, K- Guy, Pure Evil en Roa. Je hoeft niet helemaal naar Noord- Brabant om met deze galerie kennis te maken, St. Art Gallery staat ook op de kunstbeurs Artantique (van 17 t/m 25 april) en Art Amsterdam (van 11 t/m 15 mei). (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:World Heritage Site onder de graffiti
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop
Lees ook:STROKE (Urban) ARTFAIR in Berlijn
Lees ook:Duitse kunstenaar met humor
Lees ook:Project Amsterdam Street Art

1 Reacties // Reageer

One thought on “Street Art galerie in Nederland is een feit

  1. Kunst posters

    Ziet er leuk uit

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Affordable Art Fair 2012 | Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>