Jeffrey Silverthorne – The Precision of Silence

©Elvis and Jesus, 1986 Jeffrey Silverthorne, courtesy Galerie VU’

©Elvis and Jesus, 1986 Jeffrey Silverthorne, courtesy Galerie VU’

FoMu in Antwerpen toont vanaf 20 februari de werken van de Amerikaanse fotograaf Jeffrey Silverthorne. De tentoonstelling Silverthorne – The Precision of Silence is de eerste retrospectieve over het werk van deze fotograaf. Via polaroids, ensceneringen, portretten en werk dat grenst aan het documentaire, onderzoekt hij op een speelse manier uiteenlopende onderwerpen als de dood, seks en ouderdom.

Silverthornes fotografische speelveld spreidt zich uit van mortuaria tot bordelen, motelkamers, de studio, en zijn gezinsleven. Centraal staat telkens de verkenning van de grenzen van lichaam en geest. Door het gehele oeuvre samen te brengen, openbaart zich de voortdurende drang van Silverthorne om datgene wat niet zichtbaar is zoals innerlijke gedachten, verlangens, obsessies en herinneringen toch te verbeelden. Op het eerste gezicht lijkt zijn werk sensatiebelust en kan Silverthorne van exhibitionisme of voyeurisme beschuldigd worden. Wie verder kijkt, ontdekt vooral de ingetogenheid en kwetsbaarheid van de fotograaf zelf.

Silverthornes oeuvre past in het rijtje van tijdgenoten als een Diane Arbus en Nan Goldin. Deze eerste Europese overzichtstentoonstelling met bijbehorende catalogus wil deze fotograaf de erkenning geven die hij verdient. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Musée Nicéphore Niépce en Galerie VU’. Bij de tentoonstelling verschijnt er een catalogus die te koop is in de museumshop aan € 39.90.

BRON: Persbericht FoMu

Lees ook:FoMu viert 50e verjaardag in 2015
Lees ook:FoMu viert feest in de photobooth
Lees ook:Jeffrey Deitch nieuwe directeur MOCA Los Angeles
Lees ook:Fotomarathon in Groningen
Lees ook:Nick Hannes – Mediterranean. The Continuity of Man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>