FoMu viert 50e verjaardag in 2015

Rosa, Papagayo’s, Nuevo Laredo, 1993
© Jeffrey Silverthorne, courtesy Galerie VU’

In 2015 bestaat het FoMu 50 jaar en dat wordt gevierd! In het kader van het jubileum zal het museum onder meer een nieuwe collectiepresentatie in november tonen. En in oktober opent FoMu een grote overzichtstentoonstelling over het werk van de bekende Duitse Fotograaf August Sander. In het najaar zal het FoMu fotografie ook in de stad brengen om de vijftigste verjaardag te vieren.

Met betrekking tot deze laatste activiteit geldt dat er nog nadere informatie verstrekt zal worden in de loop van het jaar. Wat wel al vaststaat is het programma van FoMu in 2015. Dat programma ziet er als volgt uit:

20.02.15 – 08.06.15
Jeffrey Silverthorne – The Precision of Silence
Mathieu Pernot – La Traversée
Yann Mingard – Deposit

26.06.15 – 04.10.15
Jonge Belgische Fotografie: Jan Rosseel + winnaar prijs Paule Pia
Cédric Gerbehaye
Mijn Vlakke Land. Over fotografie en landschap

23.10.15 – 31.01.16
August Sander – Meesterwerken & Ontdekkingen

21.11.15 – 21.11.16
Collectiepresentatie: Photography Inc.

Een nadere uitleg over de diverse tentoonstellingen van FoMu dit jaar zal uiteraard op Kunst.blog.nl aan bod komen!

In 2015 start FoMu in samenwerking met de Provincie Antwerpen overigens ook met de bouw van een klimaatneutraal depot: De Lieven Gevaerttoren. De provincie erkent hiermee de fundamentele depotproblematiek van het FoMu. De nieuwe collectietoren komt in de plaats van twee aanpalende panden in de Verviersstraat. Een ‘low energy climate’ rekening houdend met de gevoeligheden van de fotografische objecten moet de duurzame conservering ervan garanderen. Per verdieping is er een bruikbare oppervlakte van ca. 100 m2. De collectietoren beslaat 6 verdiepingen. In het voorjaar van 2015 worden de oude panden in de Verviersstraat gesloopt. De bouw van de nieuwe collectietoren start in september 2015. Gelijktijdig wordt in het FoMu de collectie klaar gemaakt voor de verhuis naar de nieuwe collectietoren. De voltooiing van de toren zal eind 2016 rond zijn.

Lees ook:Jeffrey Silverthorne – The Precision of Silence
Lees ook:175 jaar fotografie in de veiling
Lees ook:FoMu viert feest in de photobooth
Lees ook:De geschiedenis van de fotografie in FoMu
Lees ook:Damien Hirst stort zich op Eco huizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>