Volg een masterclass bij Russische kunstenaar Viktor Anufriev

Madonna (o/d 80x64 cm) van Viktor Anufriev CREDITS: Viktor Anufriev, Galerie Oudenhove

Madonna (o/d 80×64 cm) van Viktor Anufriev CREDITS: Viktor Anufriev, Galerie Oudenhove

Altijd al eens een masterclass willen volgen bij een gerenommeerde kunstenaar? Kunstgalerie Oudenhove in Epe biedt je deze mogelijkheid! Viktor Anufriev, een bekende professionele kunstenaar uit Sint-Petersburg, komt naar Oudenhove om zowel een demonstratie als een masterclass te geven.

Kunstgalerie Oudenhove is gespecialiseerd in de presentatie van Russische kunstenaars op de Europese markt. Zodoende kwam de galerie ook in aanraking met het werk van Victor Anufriev. Zijn werken zijn, behalve in Rusland, al te zien geweest bij diverse galerieën in Engeland, de Verenigde Staten, diverse Europese landen, Japan en China. Voor Anufriev is het geven van een demonstratie of masterclass niets nieuws. In 2012 en 2013 kreeg Viktor Anufriev al eens de uitnodiging om teken- en schilderles te geven aan de hoogleraren op de kunstacademie in Shenyang, China.

Viktor Anufriev heeft een geheel eigen stijl van werken. De traditionele Russische iconen komen vaak in zijn werken terug, maar hij vindt zijn inspiratie bij diverse andere kunstenaars en kunststijlen. Te denken valt aan Matisse en Picasso maar ook de monumentale kunst uit de Sovjet-tijd. Anufriev maakt gebruik van veelkleurige patronen, een vernieuwende combinatie van materialen en bladgoud, waardoor zijn werken als typisch Russisch beschouwd kunnen worden.

De demonstratie van Anufriev is gericht op het meekijken met de artiest. Tijdens de demonostratie maakt de gastdocent een schilderij, een stilleven in aquarel. Daarna volgt een Masterclass, waaraan iedereen mee kan doen en zelf kan ervaren hoe het is om een werk te maken. De demonstratie wordt gehouden op 8 en 9 juli van 10.00 tot en met 12.00 uur en de entree is gratis. De Masterclass wordt evenees gehouden op 8 en 9 juli, maar dan van 13.00 tot en met 16.00 uur aan de Rietberglaan 12 in Epe. De masterclass is niet gratis.
Meer informatie is hier te vinden. Tot en met 9 augustus is er bovendien een expositie van Viktor Anufriev te zien in de Grote Kerk in Epe. Ook schilderijen van Alexander Savin zijn hier te zien.

Lees ook:Russische oliemagnaat klaagt Christie’s aan
Lees ook:Kunst met een muzikale touch in het Kröller-Müller
Lees ook:Plafond van Escher keert terug in Philips Museum
Lees ook:Viktor & Rolf maken kunst
Lees ook:Chef-dirigent Marc Albrecht geeft masterclass

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>