Viktor & Rolf maken kunst // Nieuws

Vijf mode-ontwerpers werken deze zomer aan beeldende kunst. De ontwerpers Viktor & Rolf, Naomi Filmer, Hussein Chalayan, Anna-Nicole Ziesche en Walter Van Beirendonck zijn gevraagd de modeseizoenen los te laten en nieuw werk te maken voor de komende expositie The Art of Fashion.

De tentoonstellingsmakers van Boijmans van Beuningen beloven “de spannendste mode van nu”. De expositie lijkt definitief de kloof tussen haute couture en beeldende kunst te gaan dichten.

De expositie opent midden september. Op het tentoonstellingsaffiche staat model Maryna Linchuk in een creatie die Viktor & Rolf maakten. Het model droeg bij de presentatie van de wintercollectie 2007/2008 haar eigen schijnwerpers. Het is voer voor hokjesdenkers: Is het mode, een performance of een installatie?

Zie ook het fashion.blog:

Viktor & Rolf nemen Grand Seigneur in ontvangst

Lees ook:Ans Markus eert couturiers
Lees ook:Stofontwerpen van Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Textiel van het TextielMuseum
Lees ook:De ArtBag van Pauline van Dongen
Lees ook:Groningen omarmt Iris van Herpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>