Plafond van Escher keert terug in Philips Museum

Ontwerp plafond Licht Demonstratie Laboratorium, Escher, 7- 1950, 184.9 CREDITS: Philips Company Archives

Voor het eerst in 44 jaar zijn enkele delen van het plafond dat graficus M.C. Escher maakte voor het Philips Licht Demonstratie Laboratorium weer zichtbaar voor het publiek. Escher maakte dit plafond destijds in opdreaacht van het toenmalige hoofd van Philips Design Louis Kalff. 

De eerste fabriek (het huidige Philips Museum) werd in 1951 verbouwd tot Licht Demonstratie Laboratorium. Dit gebeurde in het kader van het 60-jarige bestaan. Kalff ontwierp het interieur van dit laboratoriu en vroeg Escher het plafond te ontwerpen. In 1972 werd het plafond ontmanteld en vervolgens opgeslagen. Inmiddels is het oude Licht Demonstratie Laboratorium verworden tot het Philips Museum en in dit Philips Museum zijn nu delen van het plafond te zien.

Niet alleen het plafond wordt getoond. Ook de tentoonstelling ‘Celebrating 90 Years of Design at Philips’ is momenteel voor het publiek te zien. Binnen deze tentoonstelling wordt het design van Philips getoond door middel van herkenbare en unieke producten, prototypes, foto’s en verhalen. Zowel het plafond van Escher als de tentoonstelling zijn nog tot en met 17 april in het Philips Museum te bekijken.

BRON: Persbericht Philips Museum

Lees ook:De geheimen van het Philips Natlab in beeld: Ed van der Elsken
Lees ook:Eschers Metamorphose eindelijk weer compleet
Lees ook:De Dutch Masters of Light
Lees ook:Houdsnedes Escher gevonden bij …. De kringloopwinkel
Lees ook:De GLOW van Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>