Chef-dirigent Marc Albrecht geeft masterclass

Marc Albrecht CREDITS: Orkest.nl

Marc Albrecht, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en De Nationale Opera, geeft op donderdag 24 maart 2016 een masterclass in de NedPhO-Koepel in Amsterdam aan studenten orkestdirectie van de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Deze masterclass is openbaar en geeft het publiek een kijkje in de keuken van de maestro.

Met zijn dynamische stijl en bevlogen persoonlijkheid is Marc Albrecht een geliefde gast bij vele prestigieuze concertpodia en operahuizen. Sinds 2011 is hij chef-dirigent van zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest als De Nationale Opera. In het begin van zijn carrière bracht Albrecht verschillende seizoenen door bij de operahuizen van Hamburg en Dresden. Daarna volgden succesvolle jaren met gastdirecties bij onder meer de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2006 tot zijn komst naar Amsterdam leidde hij het Orchestre Philharmonique de Strasbourg.

Marc Albrecht heeft een zeer breed repertoire op zijn naam staan, maar wordt vooral geroemd om zijn interpretaties van Wagner en Richard Strauss. Zo schreef de pers over zijn uitvoering van Strauss’ Arabella bij De Nationale Opera: ‘In handen van dirigent Marc Albrecht valt elke noot van de partituur op zijn plek en klinkt er een Strauss die geen luisteraar onberoerd kan laten.’ In december 2014 werd de opname van de opera Der Schatzgräber door het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Albrecht onderscheiden met  een Edison, terwijl de opera Orest een Edison-nominatie kreeg. Begin april zijn Marc Albrecht en het Nederlands Philharmonisch Orkest drie avonden in Het Concertgebouw te bewonderen met Symfonie nr. 5 van Mahler.

De masterclass is op 24 maart en start om 19.30 uur in de NedPhO-Koepel, Amsterdam. De masterclass is gratis toegankelijk; reserveren kan via www.orkest.nl.

BRON: Persbericht Orkest.nl

Lees ook:Masterclass met chef-dirigent Marc Albrecht
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Januari is Mozart-maand bij het Nederlands Kamerorkest
Lees ook:Nuno Coelho eerste assistent-dirigent bij Nederlands Philharmonisch Orkest
Lees ook:International Classical Music Award voor The Legend of the Invisible City of Kitezh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>