One Minute-man: Hans Aarsman in De Pont

How to in One Minute met Hans Aarsman SCREENSHOT via Vimeo

How to in One Minute met Hans Aarsman SCREENSHOT via Vimeo

Wellicht heeft u weleens gehoord van het fenomeen The One Minutes. The One Minutes is een internationaal platform voor de zeer korte video, van, u raadt het al, 1 minuut.  Sinds 1999 werden meer dan 10.000 filmpjes van 1 minuut geproduceerd door makers uit 120 landen.  Mede naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van The One Minutes werd schrijver en ‘foto detective’ Hans Aarsman (1951) gevraagd een speciaal project op te zetten dat als thema en titel How To meekreeg en vanaf 31 mei te zien is in De Pont in Tilburg. 

De Pont is één van de 20 abonnees op The One Minutes in Nederland. Via The One Minutes heeft Hans Aarsman een bericht laten uitgaan naar kunstenaars met de vraag of ze filmpjes wilden maken van 1 minuut. In de filmpjes moesten diverse soorten handigheden te zien zijn. Het is dan ook een compilatie van filmpjes die je binnen een minuut wijzer maken. Wat doe je als je je veters moet strikken en maar één hand beschikbaar hebt? Er is ook een filmpje dat alle manieren laat zien waarop je een dooier van het eiwit kunt scheiden. Aarsman kreeg na zijn oproep bijna 60 video’s uit alle delen van de wereld opgestuurd. De helft hiervan zal in de projectzaal van De Pont te zien zijn.

Uiteraard maakte Aarsman zelf ook een One Minute. Deze is hier te bekijken.

Lees ook:Hendrik de Vriesprijs gaat naar Hans Aarsman
Lees ook:Audiotour Hans Aarsman in tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw
Lees ook:Unieke kunstedities bij De Pont
Lees ook:20 jaar Museum De Pont
Lees ook:Een Dumas aan je eigen muur met De Pont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>