Hendrik de Vriesprijs gaat naar Hans Aarsman

  De Hendrik de Vriesprijs is een oeuvreprijs en wordt door de gemeente Groningen aan een Nederlandse kunstenaar uitgereikt waarvan het werk als disciplineoverschrijdend, vernieuwend en toonaangevend gezien word. Dit jaar heeft de fotograaf en schrijver Hans Aarsman de grootste kunstprijs van het Noorden, ter waarde van €15.000 gewonnen. Pas op 6 oktober zal wethouder Ton Schroor de prijs in het Grand Theatre te Groningen officieel aan Aarsman uitreiken.

Hans Aarsman heeft vele pijlen op zijn boog en is bij het grote publiek onder meer bekend van zijn column in de Volkskrant: De Aarsman Collectie of van De Wereld Draait Door waar Aarsman persfoto’s geanalyseerd heeft. Volgens de jury van de Hendrik de Vriesprijs is Aarsman net als Hendrik de Vries een opmerkelijk dubbeltalent. Naast de vele foto’s die hij heeft gemaakt en die naar eigen zeggen “more photography and less painterly”zijn, heeft Aarsman bijvoorbeeld ook theaterstukken, columns en meerdere uitgaven op zijn naam staan. Hoewel Aarsman zich tegenwoordig voornamelijk met schrijven bezighoudt, zal zijn lezing annex conference in het Grand Theatre op 6 oktober toch over fotografie gaan. In het filmpje krijg je een indruk van de manier waarop Hans Aarsman over fotografie spreekt.

De Hendrik de Vriesprijs werd eerder al aan grote namen als Bert Schierbeek, Toon Tellegen,Willem Wilmink en Jan Wolkers uitgereikt. (Bron: OOG, Dagblad van het Noorden, Nieuws.nl, Groninger Gezinsbode)

Lees ook:One Minute-man: Hans Aarsman in De Pont
Lees ook:Audiotour Hans Aarsman in tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw
Lees ook:Pierre Audi krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Inschrijven voor Arte Laguna Art Prize
Lees ook:Het gele huis van Carel Willink is favoriet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hendrik de Vriesprijs gaat naar Hans Aarsman

 1. Klaas A. Mulder

  Ik vind het filmpje niet toepasselijk. De prijs werd uitgereikt in Grtoningen!

    /   Reply  / 
  1. Arjana de Bruin Auteur

   Het filmpje gaat over Aarsman en aangezien het bericht over hem ging en niet over Groningen vond ik dit leuk om erbij te laten zien.Zeker omdat ik op het moment van schrijven geen filmpje van de uitreiking kon insluiten.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>