Unieke kunstedities bij De Pont

In februari presenteert De Pont de multiple van Toon Verhoef, waarvoor hij 25 keer dezelfde werkwijze toepaste, met hetzelfde sjabloon, maar telkens met een uniek resultaat. CREDITS: Museum De Pont

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Museum De Pont biedt het museum bezoekers de kans om bijzondere kunstwerken aan te kopen voor een schappelijke prijs. Vijf kunstenaars vertegenwoordigd in de vaste collectie maken exclusief voor deze feestelijke gelegenheid een kunsteditie in een oplage van 25 exemplaren.

Dit zijn Toon Verhoef, Charlotte Dumas, Marc Mulders, Marien Schouten en Reinoud van Vught. De schilders onder hen hebben er zelfs voor gekozen om een serie van 25 unieke kunstwerken te maken!  In de maandelijkse nieuwsbrief van De Pont (van februari tot en met juni) wordt steeds één editie van één kunstenaar gepresenteerd, waarna geïnteresseerden zich kunnen inschrijven via een email. Let op: Bij meer dan 25 inschrijvingen, wordt geloot!

Elk kunstwerk wordt door De Pont ingelijst en is te koop voor € 500,00 (inclusief de lijst). Op de 25e van de maand komt de editie in de salon van het nieuwe museumcafé te hangen, waar ook een video wordt vertoond van het maakproces. Vanaf die dag liggen de werken ingelijst en ingepakt klaar om tijdens openingstijden van het museum te worden opgehaald door de 25 gelukkigen die zo een blijvende herinnering aan De Pont mee naar huis kunnen nemen!

In februari zijn 25 werken van Toon Verhoef verkrijgbaar. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om één van deze werken te bemachtigen, wordt steeds per maand een editie aangeboden. Er kan dus nog niet worden ingeschreven voor de komende edities. Zo maakt De Pont zo veel mogelijk bezoekers deelgenoot van het jubileum en maken meer mensen kans op dit bijzonder jubileumcadeau!

BRON: Persbericht Museum De Pont

Lees ook:Een Dumas aan je eigen muur met De Pont
Lees ook:Prinses Beatrix opent jubileumexpositie De Pont
Lees ook:De Pont ontvangt grote sculptuur van Anish Kapoor
Lees ook:Vergeet het museumweekend maar!
Lees ook:20 jaar Museum De Pont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>