Den Haag Sculptuur zomer 2010

Den Haag Sculptuur presenteert deze zomer beelden van de Spanjaard Manolo Valdés. Ook staan op het Lange Voorhout enkele beelden van de Belg Kim De Ruysscher.

De tentoonstelling, die donderdag 17 juni werd geopend door koningin Beatrix, is dag en nacht buiten te bewonderen. Ook is werk van de twee kunstenaars overdag te zien in de Kloosterkerk en de Pulchri Studio.

Manolo Valdés (1942) volgde de Escuola de Bellas Artes de San Carlos in Valencia. Tot 1981 schilderde Valdés in nauwe samenwerking met pop-art-kunstenaar Rafael Solbes. Na de dood van Solbes verhuisde Valdés naar New York, waar hij de hem kenmerkende beelden begon te maken: gespeend van details en vaak buiten alle proporties.

Zoals je hierboven kunt zien, laat Valdés zich graag inspireren door zijn voorgangers: Reina Mariana links gebeeldhouwd door Valdés, rechts geschilderd door Velázquez.

Kim De Ruysscher (1973) leeft sinds vier jaar in Den Haag. Hij presenteert deze zomer op het Lange Voorhout werk met het thema Rust: een mijmerende vrouw, een luiwammes in een slaapzaak, achtergelaten hoofdkussens, een verlaten tafel én een slapende man op een smalle bank:

Gaat dat zien! Den Haag Sculptuur duurt tot en met 12 september 2010.

Lees ook:Den Haag Sculptuur 2012
Lees ook:Den Haag Sculptuur 2011
Lees ook:Den Haag Sculptuur in beeld
Lees ook:Olympische Spelen voor thuisblijvers in Museum Beelden aan Zee
Lees ook:Museumnacht Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>