Olympische Spelen voor thuisblijvers in Museum Beelden aan Zee

Brasil 25 CREDITS: Museum Beelden aan Zee

In Rio de Janeiro staat momenteel alles in het teken van de Olympische Spelen. Een reis naar Rio is niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig kun je deze zomer ook dichtbij genieten van kunst met een Braziliaans tintje. En waar kun je dat beter doen dan bij Museum Beelden aan Zee, dichtbij de eigen Nederlandse kunst?

Het Pódio para ninguém (Podium voor niemand) van Lais Myrrha, eigenlijk een anti-monument, kan bijna gezien worden als de metafoor voor de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (tot en met 2 oktober in het museum). Maar het glas is natuurlijk altijd halfvol in museum Beelden aan Zee: er is nog zoveel moois dat wél de tand des tijds kan doorstaan in de hedendaagse Braziliaanse beeldhouwkunst. Kom dan ook naar de interactieve overzichtstentoonstelling en geniet van het grijs-ijs project in het museum of train jouw spieren in de sportschool van beton aan het Lange Voorhout (tot en met 21 augustus).

BRON: Persbericht Museum Beelden aan Zee

Lees ook:Beeld Gormley wandelt naar de zee
Lees ook:Requiem voor heldendom
Lees ook:Slaapkamergeheimen Vincent van Gogh
Lees ook:Olympische Street Art
Lees ook:Kunst uit De Kluis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>