Koningin Juliana in beeld

Paleis Het Loo herdacht de honderdste geboortedag van koningin Juliana onder andere met een expositie van haar portretten. De schilderijen, tekeningen, beelden en foto’s kwamen uit de collectie van het koninklijk huis. Ook leende Het Loo diverse portretten uit stadhuizen en andere overheidsgebouwen.

De samenstellers van Juliana in beeld stelden dat de portretten een staalkaart vormen van de diverse stromingen in de beeldende kunst en de grafische vormgeving in de 20ste eeuw. Op de expositie hingen onder meer de officiële staatsiefoto’s van fotografen als Max Koot en Paul Huf.

De dubbelexpositie Juliana in beeld en Juliana, een wandeling door haar leven was tot en met 30 augustus 2009 te zien in Paleis Het Loo, Amersfoortseweg, Apeldoorn.

Lees ook:Paleis Gubbels: Klaas Gubbels in Oranje
Lees ook:Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau
Lees ook:Was getekend, Rien Poortvliet
Lees ook:De ontwikkeling in de fotografie: On the Move
Lees ook:Het Rijksmuseum kleurt Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>