De Legoman Ego Leonard ‘conquers the world’

Ego Leonard op de Twente Biënnale

Verwelkomde de grote Legoman Ego Leonard eerder dit jaar de bezoekers van de Twente Biënnale vanaf een zandbult, afgelopen week verraste hij opeens de strandgangers van Florida toen hij aanspoelde. Ego Leonard wordt voorlopig nog vastgehouden op het politiebureau van Sarasota, waar men erachter probeert te komen wie de eigenaar is.

 

Ego Leonard spoelt aan op een strand in Florida

In Amerika twijfelt men erover of dit wellicht een stunt van het net nieuw geopende Legoland in Winter Haven is (110 km van het strand waar Ego Leonard aanspoelde), maar de directie ontkent stellig. Maar voor Nederlanders is Ego Leonard vast niet onbekend meer, daar hij al op veel festivals geweest is. Daarnaast maakt hij kunstwerken die ik op de kunstbeurs ART. FAIR te Keulen ook weer tegenkwam bij de Nederlandse St. Art Gallery en is er een Nederlandse website. De conclusie die the Herald Tribune trok, dat het om een anonieme Nederlandse guerrillakunstenaar gaat, is dan ook de juiste. De krant zocht contact per e-mail en kreeg een mailtje terug met: “Ik ben blij de aan de overkant te zijn, het was een helse zwemtocht. Heerlijk weer hier en aardige mensen. Ik denk dat ik een tijdje blijf. Een lokale sheriff heeft me naar mijn nieuwe huis gebracht.”

Ego Leonard, Hello how are you doing, 2011

We zijn benieuwd wat Ego Leonard allemaal zal beleven als hij meegaat met de vinder Jeff Hindman. Hindman wil de man op eBay zetten, wellicht hoeft Ego Leonard deze keer dan niet helemaal te zwemmen om naar een ander land op vakantie te gaan. In 2008 spoelde namelijk een gelijkaardige Legoman aan op een strand in Engeland.  (Bron: LA Times, AD, HLN.be)

Lees ook:Fitzwilliam Museum toont hernieuwde Nederlandse meesterwerken
Lees ook:De Kunstschouw verbindt hedendaagse kunst met Zeeuwse cultuur
Lees ook:Antwerpen bezit echte Rembrandt
Lees ook:SprookjesBeelden aan Zee geopend
Lees ook:David Hockney. A Bigger Picture in Keulen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>