SprookjesBeelden aan Zee geopend

Tom Otterness, Large frog and bee.

Jozias van Aartsen heropende gisteren, in het bijzijn van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness, de ‘SprookjesBeelden aan Zee’ op de Scheveningse boulevard. Na ruim twee jaar zijn de 23 speelse sprookjesbeelden van Otterness weer teruggeplaatst op de boulevard. Het mooiste is nog dat iedereen dit gedeelte van de collectie Beelden aan Zee gratis kan bezoeken als je bijvoorbeeld ’s avonds je hondje uitlaat, al joggend erlangs komt of gewoon lekker langs het strand wilt struinen.

Opening SprookjesBeelden aan zee op 4 april 2012 van museum Beelden aan Zee, Tom Otterness met kinderen van de Willem de Zwijgerschool met de Haringeter op de achtergrond.

De bronzen beelden van Tom Otterness zijn geïnspireerd door wereldberoemde sprookjes en zeelegendes. Je zult snel bekende sprookjesfiguren als Hans & Grietje, Geppetto & Pinocchio en de aangespoelde Gulliver naast de Kikkerprins herkennen. Het grootste beeld, de Haringeter (12 meter hoog), komt je wellicht minder bekend voor. Gezien de locatie is deze sculptuur geïnspireerd door de vissersplaats Scheveningen.

Het werk van Otterness is veelal in de openbare ruimte te zien, waar het vast bij veel mensen (including myself) een lach op het gezicht tovert in het voorbijgaan op straat. Tevens is zijn werk in museale en particuliere collecties opgenomen zoals in het MoMA te New York en het Lehmbruck Museum. te Duisburg. Hieronder zijn nog een aantal voorbeelden van zijn werk te zien.

Tom Otterness, Moby Dick, 2007, Den Haag

Tom Otterness, Millipede, 2008, Ulrich Museum. Foto: Larry Schwarm/Mark Janzen

Tom Otterness, Matriculated Nature, 2007, Claremont, California. Foto: TBD

Tom Otterness, Life Underground, Metrostation New York. Foto: D. James Dee

 

Lees ook:Museum Beelden aan Zee gaat voor duurzaamheid
Lees ook:Grootse kunstobjecten op Times Square
Lees ook:Kunst in beeld: BLVD Ruud Kuijer
Lees ook:Haagse kunstenaar presenteert uniek, uit zichzelf water makend, kunstwerk
Lees ook:Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>