David Hockney. A Bigger Picture in Keulen

David Hockney, Garrowby Hill, 1998, Olieverf op doek © David Hockney

David Hockney is wellicht het meest bekend vanwege zijn zwembadschilderijen uit de jaren ’60. Hockney staat altijd open voor nieuwe ervaringen en blijft experimenteren. Hij draait er zijn hand niet voor om ook het klassieke landschapsschilderen op verfrissende en unieke wijze weer te geven. Door de jaren heen heeft Hockney een overweldigend scala aan prachtige landschappen geschilderd, gefilmd en geschetst op zijn Ipad. Een groot gedeelte van dit oeuvre is nog tot en met 3 februari te zien op de tentoonstelling ‘David Hockney. A Bigger Picture’ in Museum Ludwig te Keulen.

Vele monumentale kleurrijke landschappen sieren de warmbruine wanden in Museum Ludwig. Over deze ongewone kleur op de wanden is nagedacht, want ze contrasteren en versterken terugkerende gelen, groentinten en paarstinten in de schilderijen. Je wordt omringd door wandvullende landschappen waar je heerlijk jezelf in kan verliezen. Het ene geschilderde landschap is nog mooier, warmer en kleurrijker dan het volgende.

David Hockney, Winter Timber, 2009, Olieverf op 15 doeken © David Hockney Photo Credit: Jonathan Wilkinson

Hoewel veel mensen zich blijven verbazen over Hockneys Ipad kunst, waarvan zijn uitvergrote schetsen goed vertegenwoordigd zijn op deze tentoonstelling, blijven vooral de geschilderde landschappen en zijn multi-screen landschappen (bestaande uit 9 of meer video-schermen) mijn aandacht trekken. Je wordt vrolijk van het kleurgebruik en de scherpe, dynamische naast elkaar geplaatste filmbeelden.

David Hockney, Woldgate Woods, 21, 23 & 29 November 2006, Olieverf op 6 doeken © David Hockney. Foto: Richard Schmidt

David Hockney. A Bigger Picture is nog tot en met 03 februari in Museum Ludwig te Keulen te zien. Speciaal voor deze Hockney tentoonstelling is Museum Ludwig elke vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur geopend!

Lees ook:David Hockney: A Bigger Picture
Lees ook:Laatste kans Must See tentoonstellingen
Lees ook:Museumnacht Keulen 2012
Lees ook:David Hockney: Me draw on iPad
Lees ook:Hockney, Picasso, Tinguely en meer hoogtepunten uit de Kunstsammlung Würth

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>