Kunstenares baart in galerie

Enkele maanden geleden schreef ik al over een vierjarige die een expositie in New Yorkse galerie had, maar dat het altijd nog jonger en gekker kan blijkt maar weer eens. Ditmaal zal de ster van de show een nog ongeboren kind zijn, die tijdens een performance art voorstelling ter wereld zal komen. The Birth of Baby X is een hersenspinsel van performance artist Marni Kotak. Ze is van mening dat het baren van een kind de hoogste vorm van kunst is. De baby zal worden geboren in de Microscope Gallery te New York en geïnteresseerden zullen door de galerie op de hoogte worden gesteld wanneer het zo ver is.

In de New York Post zei Kotak toen haar naar haar motivatie werd gevraagd het volgende: “I have decided to do this because I want to show people that, as in my previous performances, real life is the best performance art.” Marni Kotak heeft overigens wel meer opmerkelijke performances op haar naam staan. Zo speelde ze eerder bijvoorbeeld de begrafenis van haar opa, en haar eerste keer sex na in een galerie.

Lees ook:ArtKitchen Gallery in de ban van Galerie A
Lees ook:Louise Bourgeois overleden
Lees ook:Noors museum schenkt schilderij Matisse terug aan joodse familie
Lees ook:Welke galerie wordt Galerie van het Jaar 2017?
Lees ook:Opvallend kunstnieuws 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kunstenares baart in galerie

  1. Henk von Schnitzel

    WTF

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>