Het derde Testament

James Frey

The Guardian meldt dat James Frey zijn nieuwe boek, The Final Testament of the Holy Bible, door de Gagosian galerie in New York zal laten publiceren. Dit omdat hij er naar eigen zeggen geen zin in had het boek via een traditionele uitgever te laten publiceren. James Frey kennende, is het hem hier vooral om de publiciteit te doen.

Dit “derde Testament” gaat over de tweede komst van Jezus. De Jezus figuur in dit boek woont in de wijk ‘The Bronx’ in New York, is alcoholverslaafd, rookt wiet en heeft seks met mannen en prostituees. Om te choqueren is voor de publicatie 22 april gekozen en laat dit nou ook net Goede Vrijdag zijn.

Van het boek zullen slechts 10.000 exemplaren worden gedrukt. Tevens worden er nog 1.000 gesigneerde ‘collectors editions’ uitgegeven. Het originele manuscript zal op een canvas worden afgedrukt als zijnde een kunstwerk en in de galerie van de uitgever (de Gagosian galerie) worden tentoongesteld. Het boek wordt tevens geïllustreerd met werken van kunstenaars als Richard Phillips, Terry Richardson, Richard Prince en Ed Ruscha.

Richard Phillips, Dirty Vegas

Voor wie interesse heeft in het boek, maar de prijs van $150,-(collectors edition) te hoog vindt, zal er ook een E-book komen.

Lees ook:Agendapunt: herfst 2015 brengt de autobiografie van Damien Hirst
Lees ook:Kunstwerken van Monet en Renoir eindelijk in museum
Lees ook:Signed by the artist: Ai Weiwei by Taschen
Lees ook:Schilderijen van Bob Dylan binnenkort in Gagosian Gallery
Lees ook:Kunst app van de week: Gagosian Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>