Schilderijen van Bob Dylan binnenkort in Gagosian Gallery

Bob Dylan, Opium, 2009. Courtesy of the Gagosian Gallery.

Fans en liefhebbers van de muziek van Bob Dylan zullen wellicht ook zijn tekeningen en schilderijen kunnen waarderen, die vanaf 20 september in The Gagosian Gallery te New York tentoongesteld worden. Mede doordat Bob Dylan overal ter wereld concerten heeft gegeven, heeft hij al van veel verschillende landen een indruk gekregen. Deze indrukken heeft hij tijdens zijn reizen op het doek vastgelegd met een verrassend resultaat.

In The Gagosian Gallery zullen werken die Bob Dylan in Azië heeft gemaakt aan het publiek getoond worden tijdens de tentoonstelling “The Asia Series”. Dylan heeft onder andere Japan, China, Vietnam en Zuid- Korea bezocht, waar hij vooral zijn omgeving (Aziatische mensen, straten, architectuur en landschappen) heeft geschilderd.

Het is overigens niet de eerste keer dat werken van Bob Dylan in een museum of galerie te zien zijn. Tijdens de tentoonstelling “The Drawn Blank Series” in Chemnitz (Duitsland) werden voor het eerst werken van Dylan getoond, daarna werden zijn “Brazil Series” in het Statens Museum te Kopenhagen gepresenteerd.  (Bron: New York Times, Artinfo, Huffingtonpost, The Guardian)

Lees ook:Muren van Gagosian Gallery doorgeslagen
Lees ook:Het derde Testament
Lees ook:Bob Dylan populair bij museumbezoekers
Lees ook:Kunstenares baart in galerie
Lees ook:Takashi Murakami vindt zijn werk te duur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>