Kunst app van de week: Gagosian Gallery

Voor de kunst app van deze week kun je maar beter zorgen dat er genoeg ruimte op je iPad is, aangezien deze maar liefst 616MB in beslag neemt. De Gagosian Gallery heeft meerdere filialen verspreid over de hele wereld en toont werken van kunstenaars zoals John Chamberlain, Takashi Murakami en Richard Prince. Met deze app krijg je een unieke blik op veel van de werken die ze in de verschillende galeries hebben alsook video’s waarin verschillende van de werken worden besproken.

Bijzondere uitschieters bij deze app zijn de 360 graden rondblik bij de Rauschenberg expositie in New York en de video waarin Vera Lutter vertelt over de totstandkoming van haar werk. Bij de Rauschenberg expositie krijg je ook nog eens de mogelijkheid om als het ware om één werk heen te lopen, waardoor het haast lijkt alsof je daadwerkelijk in de galerie bent.

De app wordt geheel gratis aangeboden en volgens de galerie zal deze elke drie maanden worden ge-update zodat ook de nieuwste exposities en achtergrondverhalen bij de kunstwerken beschikbaar zullen komen. Mocht je de app voor de iPad willen downloaden dan kan dat hier.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst App van de week: Contemporary Gallery
Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK
Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Art Cityguide
Lees ook:Kunst app van de week: The Getty: Art in L.A.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>