Signed by the artist: Ai Weiwei by Taschen

Ai Weiwei by Taschen CREDITS: Taschen

Boekhandel Taschen heeft soms ware juweeltjes in de collectie zitten als het gaat om kunstboeken. Van beeldende kunst tot fotografie, er is voor ieder wat wils. Dit keer heb ik mijn oog laten vallen op een boek dat in juni uit zal komen: het boek ‘Living Art on the Edge’ van Ai Weiwei. 

Dit boek, gesigneerd door de kunstenaar, is de eerste uitgebreide monografie over leven en werk van Ai Weiwei. Het is opgesteld in nauwe samenwerking met Ai en met directe toegang tot zijn eigen archief.  Het boek bevat onder meer vele, niet eerder getoonde beelden. Deze beelden variëren van beelden uit zijn eigen studio tot beelden van zijn periode in New York. Ook zijn er exclusieve interviews met Ai Weiwei geweest, waarbij statements gebruikt worden in het boek.

Opvallend aan het boek dat het zowel mooi is qua interieur als exterieur. Het boek is namelijk gewikkeld in een zijden shawl. Het detail op de shawl is gebaseerd op het werk Straight, dat gelinkt is aan de aardbeving in Sichuan in 2008. In totaal zijn er 1.000 edities van het boek verkrijgbaar. De eerste honderd exemplaren zijn zogeheten Limited Art Editions. De nummers 101 tot en met 1.000 zijn echter net zo bijzonder. Alle 1.000 exemplaren zijn voorzien van een handtekening van Ai Weiwei. Je moet voor het boek van Taschen wel even in de buidel tasten met 1.000 euro aanschafprijs, maar daarvoor heb je wel 724 pagina’s Ai Weiwei in je boekenkast staan!

Lees ook:Kunstenaar Ai Weiwei gearresteerd
Lees ook:Taschen: ook erg mooi op de iPad
Lees ook:Europese primeur: TASCHEN exposeert in Museum aan het Vrijthof
Lees ook:Matisse en zijn cut-outs in boekvorm
Lees ook:Peperduur boek over Michelangelo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>