Vreemde gasten in Amersfoort

Een werk van Esther Hoogendijk voor Vreemde Gasten CREDITS: Esther Hoogendijk

Tijdens het 1e weekend van oktober, op 4 en 5 oktober, kan in Amersfoort het werk van 160 kunstenaars bekeken worden in 80 woningen in de binnenstad van Amersfoort. In 2010 beleefde de expositie Vreemde Gasten haar 1e editie. Met 3.000 gerichte bezoekers was deze kunstroute van meet af aan een groot succes. De meeste kunstenaars hebben toen ook werk verkocht en de volgende edities waren net zo succesvol. 

Ook dit jaar is Vreemde Gasten actief in Amersfoort. Op diverse locaties is moderne kunst te zien. Een voorbeeld hiervan is Project X: moderne kunst in historische gebouwen. In de Xaverius kerk in Amersfoort exposeren zeven kunstenaars die niet uit Amersfoort komen hun werk. Een van de deelnemende kunstenaars is Esther Hoogendijk uit Utrecht, die eerder meedeed aan de rubriek In the Picture op Kunst.blog.nl. Voor deze expositie maakte Esther een compleet nieuwe installatie speciaal voor de kerk.

Op de website van Vreemde Gasten is ook een catalogus te verkrijgen. Deze  catalogus omvat het werk van alle deelnemende kunstenaars en van alle deelnemende woningen is de voorgevel afgebeeld. Met behulp van een uitklapbare plattegrond kan iedereen zijn of haar eigen route door Amersfoort uitstippelen. De plattegrond en catalogus is vanaf 1 september voor 5 euro te koop bij V.V.V. Flehite, Mondriaanhuis en Bananas. In deze plattegrond zijn ook een aantal galeries en restaurants opgenomen die tijdens dit weekend open zijn.

De openingstijden zijn beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook:Potlood gezocht voor kunstproject Esther Hoogendijk
Lees ook:Kunst en Antiek in Naarden
Lees ook:Armando Museum sluit haar deuren
Lees ook:Kunsthal(KAdE) in Amersfoort: Nog even genieten
Lees ook:Sissy-Boy maakt design toegankelijk tijdens Dutch Design Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>