Kunstwerk bedreigd door naaktworstelaars

Wim T. Schippers, Pindakaasvloer, 1969

Vandaag is een omlijst gedeelte van het Boijmans besmeurd met wat omgerekend ongeveer 1400 potjes pindakaas zouden zijn. Het is het kunstwerk Pindakaasvloer van Wim T. Schippers, dat oorspronkelijk uit 1969 stamt (gelukkig is de pindakaas wel vers). Er schijnen volgens RTV Rijnmond oproepen op internet te zijn om er naakt in te rollen tijdens de komende museumnacht. Reden voor het museum om tijdens deze nacht dranghekken rondom het kunstwerk te zetten. De vraag is of dit is wat de kunstenaar met het werk bedoeld heeft. Hoewel Wim T. Schippers bij de meeste mensen waarschijnlijk vooral bekend is als Ernie uit Sesamstraat, is hij ook al jaren werkzaam als beeldend kunstenaar. In een video legt hij het nut van het werk uit.

Lees ook:Museumnacht Rotterdam groot succes
Lees ook:Pindakaas, Pizza en andere etenswaren
Lees ook:Museumnacht Rotterdam breekt los
Lees ook:Een nacht voor twee in museum Boijmans
Lees ook:Krakersmonument voor Wijnand Duyvendak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>