Pindakaas, Pizza en andere etenswaren

Etenswaren en kunst zijn deze week groot nieuws.  Pindakaas vanwege de welbekende Pindakaasvloer van Wim T. Schippers en de man die dacht dat hij wel over de vloer zou mogen wandelen. Rondom de Rotterdamse Museumnacht eerder dit jaar, was er ook al de vrees dat het werk mogelijk beschadigd zou raken. Toen overleefde het pindakaaskunstwerk het wel.  De Pindakaasvloer is nog tot en met 29 mei te zien in het Boijmans van Beuningen.

Pizza vanwege de guerrilla actie die kunstenaars collectief Post Scripted Artists organiseerde. Zij plaatsten doosjes met gedroogde pizzapunten in 7 Nederlandse musea. Het kunstenaars collectief vroeg zich namelijk af of dit ook als kunst zou worden gezien. Het Rijksmuseum redeneerde dat wat ze niet hadden besteld, ook niet hoefden te consumeren en verwijderde het. ”Wel bezorgd, maar niet besteld”, was de heldere en adremme reactie van directeur Wim Pijbes. Het Centraal Museum in Utrecht laat het voorlopig nog wel hangen omdat ze de actie wel kunnen waarderen.

Minder eetbaar maar wel gerelateerd aan het onderwerp van dit bericht, was het rode doek van KitKat, dat eerder dit jaar te zien was bij het Rijksmuseum Twenthe. Zij filmden toen de reacties van bezoekers. Mocht je overigens nog zin hebben om je eigen Sterrennacht van Van Gogh met bacon te maken, volg dan de instructies hier.


Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt als directeur Rijksmuseum
Lees ook:Het Rijksmuseum ABC voor de kids
Lees ook:Meisje met brede hoed heeft naam gekregen
Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>