Krakersmonument voor Wijnand Duyvendak

Beeldend kunstenaar Jeremiah Day ontwierp het Krakersmonument. Zijn kunstwerk is geïnspireerd op een uitspraak van Wijnand Duyvendak. Deze GroenLinkser zei vorig jaar bij zijn vertrek uit de Tweede Kamer dat hij de ruimte mistte voor reflectie op zijn verleden als krakende milieuactivist.  Kunstenaar Day stelt in zijn werk de vraag hoe deze ruimte er uit zou kunnen zien.

Het Krakersmonument is tot minstens 1 oktober te zien op het uiterste puntje van de Stromboliweg in het westelijk havengebied van Amsterdam. De routebeschrijving vind je op de site van de initiatiefnemer, het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA).

Lees ook:Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night
Lees ook:Stedelijk Museum ontvangt schenking van Amsterdam RAI
Lees ook:Karel Appel Foundation schenkt laat werk Appel aan Stedelijk
Lees ook:Oeuvre Piet Schoenmakers in Roermond
Lees ook:Stedelijk Museum en MTV werken samen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>