Museumweekend 10 en 11 april 2010

Zaterdag 10 en zondag 11 april kan weer goedkoper van kunst worden genoten. Meer dan vijfhonderd musea doen mee aan het Museumweekend.

Op de website van de organisatoren kun je precies zien welke extra activiteiten de musea organiseren. Een kleine greep:

• Het Museumweekend is voor het Groninger Museum het laatste weekend voor de grote verbouwing. De toegang tot de exposities van onder anderen Folkert de Jong, Bernhard Willhelm en Jutta Kraus kost in het laatste weekend slechts twee euro.

• Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) onthult zaterdagmiddag het beeld Borstentros dat Maria Roosen speciaal maakte voor de beeldentuin van het museum. Zondag worden rondleidingen gegeven door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Het MMKA heft in het Museumweekend geen entree.

• Ook het Bonnefantenmuseum is in het Museumweekend gratis. Masterstudenten van de Universiteit Maastricht geven rondleidingen langs Augenspiel, een selectie oude, moderne én hedendaagse hoogtepunten uit de museumcollectie.

• Het Kröller-Müller Museum geeft in het Museumweekend 50 procent kor ting en laat kinderen zowel op zaterdag als zondag samen met Pabo-studenten naar hun favoriete kunstwerken speuren. Het motto: “Als IK directeur was…”

• In De Lakenhal ontvangt gastheer Onno Blom zondagmiddag vanaf 15.00 uur de gasten Nico Dijkshoorn, Willem Otterspeer, Elze ‘t Hart en Elske DeWall in de Leidse Salon. De Lakenhal is zowel zondag als zaterdag gratis toegankelijk.

Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april
Lees ook:Museumweekend 14 en 15 april
Lees ook:Museumweekend wordt Museumweek
Lees ook:Willem Weismann in Arnhem
Lees ook:Museumweekend in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>