Museumweekend 14 en 15 april

Mocht je dit weekend nog geen plannen hebben, bezoek dan één van de 500 musea die meedoen aan het museumweekend. Je kunt dan gratis, voor het symbolische bedrag van 1 euro of met korting naar veel musea in Nederland, bovendien worden er vaak bijzondere activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is Laat je verrijken door het museum.

De Nederlandse Museumvereniging heeft het toegangsbeleid aangepast om verwarring bij het publiek te voorkomen. ,,Gratis of met korting kon heel gek uitpakken”, aldus Caroline Bunnig, die namens de vereniging het evenement coördineert. ,,Een museum kon bijvoorbeeld een korting geven van slechts 1 euro op een toegangsprijs van 12 euro.” Daarnaast past het heffen van entree bij de huidige tijd van cultuurbezuinigingen, aldus Bunnig. ,,Het geeft aan dat musea een aantal belangrijke waarden hebben in de samenleving. Dat musea plekken zijn waar mooie dingen worden bewaard.” (Bron: Gelderlander)

Om inspiratie op te doen voor een bezoek aan bepaalde steden kun je berichten over het museumweekend in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Útrecht, Haarlem, Leiden en Arnhem van vorig jaar lezen of de aanbevelingen van de Telegraaf doornemen. Uiteraard is de meest recente informatie op het museumweekendwebsite te vinden.

Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april
Lees ook:Museumweekend wordt Museumweek
Lees ook:Museumweekend 10 en 11 april 2010
Lees ook:Museumweekend in Amsterdam
Lees ook:Bezoek een museum tijdens het Museumweekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>