Museumweekend wordt Museumweek

Ook Alexander Pechtold deed mee met de ‘selfies’ FOTO: Alexander Pechtold

Wat al jaren bekend stond als het Museumweekend wordt vanaf 2015 een Museumweek. Dat heeft de organisatie achter het Museumweekend bekend gemaakt na sluiting van het Museumweekend. Dit jaar was de 33e editie van het Museumweekend, waarbij zo’n 300 musea tegen een laag tarief of geheel gratis te bezoeken waren.

In voorgaande jaren werd het aantal bezoekers nog bijgehouden, maar dat is nu niet het geval geweest. Toch durft de organisatie van een groot succes te spreken, mede gebaseerd op voorgaande jaren.  Volgens een woordvoerster van de organisatie tegenover persbureau ANP is duidelijk dat het Museumweekend ieder jaar een groot succes is. “We weten nog niet precies hoe het wordt ingevuld maar dat we het gaan proberen, staat vast.” In een Museumweekend houden veel musea gedurende twee dagen diverse activiteiten rondom een speciaal thema, dat specifiek voor het Museumweekend is bedacht. Bezoekers kunnen hier veelal gratis aan mee doen. Dat het Museumweekend daadwerkelijk meer bezoekers naar musea trekt, blijkt uit de eerdere edities. Waar een normaal weekend gemiddeld 200.000 bezoekers trekt bij de diverse musea, komen er in een Museumweekend ongeveer 1 miljoen mensen langs.

Wat eveneens een groot succes was tijdens de 33e editie, was het zogeheten #selfiemuseum. Onder deze hashtag konden bezoekers van musea gedurende het Museumweekend een ‘selfie’ maken bij een door hen bezocht museum of bekeken kunstwerk. Onder de inzenders van de ‘selfies’ werd een jaar gratis museumbezoek verloot. Ook diverse BN’ers en politici deden mee aan #selfiemuseum, zoals Alexander Pechtold, voorman van D66.

Lees ook:Bezoek een museum tijdens het Museumweekend
Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april
Lees ook:Creatieve explosie in Limburg
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Museumweekend 10 en 11 april 2010

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Museumweekend wordt Museumweek

 1. Klaas

  Wauw, eindelijk eens updates over kunst! Fijn dat dit weer actief is. Ga zo door!

    /   Reply  / 
  1. josevanderwegen Auteur

   Hartelijk dank, Klaas!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>