Michael Gibbs in het Stedelijk

Michael Gibbs (1949-2009) was een kunstenaar die van vele markten thuis was. Schrijver, beeldend kunstenaar, criticus en uitgever, hij deed het allemaal. Onder de noemer ‘Let  it keep secrets’ vindt een serie van evenementen plaats in Amsterdam, inclusief tentoonstellingen, lezingen en performances. Daarbij wordt het vroege werk van de kunstenaar getoond. De activiteiten vinden plaats op diverse locaties, waaronder Soledad Senlle Art Foundation, De Appel arts centre, Stedelijk Museum, Gerrit Rietveld Academie, Boekie Woekie, Michael Gibbs studio, WG kunst en OBA. Op vrijdag 21 oktober is er van 19.00 tot 22.00 uur een speciale avond in het Stedelijk Museum.

Op het programma staat de boekpreview van het werk ‘All or nothing and other pages’ Michael Gibbs door Gerrit Jan de Rook. Tevens is er een lezing door Marga van Mechelen, waarbij wordt gekeken naar de performances van Gibbs. Verder is er de screening van de videoperformance van Gibbs’ Deuxième Poème Symboliste uit 1979. De voertaal van deze avond is Engels.

Tickets zijn hier te verkrijgen.

BRON: Persbericht Soledad Senlle Art Foundation

Lees ook:KadS [Kunst aan de Schinkel]
Lees ook:De Maakbare Mens in Zwolle
Lees ook:Trouw Amsterdam Invites Parijs, Caïro en New York
Lees ook:Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night
Lees ook:Stedelijk dreigt collectie te verliezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>