Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?

De tentoonstelling Vermeer komt thuis heeft de discussie over de locatie van zijn werk ‘Het straatje’ flink doen oplaaien. De Delftse bouwhistoricus Wim Weve betwijfelt zelfs of Vermeer een bestaande locatie heeft geschilderd. Volgens hem moet de schilder een deel van de compositie zelf hebben bedacht. Op zondagmiddag 10 juli licht hij zijn bevindingen toe op uitnodiging van Museum Prinsenhof Delft. 

Aanleiding voor de tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft was het onderzoek van professor Frans Grijzenhout waaruit bleek dat Het straatje gebaseerd moest zijn op de bebouwing ter hoogte van de huidige Vlamingstraat 40-42 in Delft. Bouwhistoricus Wim Weve stelt dat bouwkundige details op het schilderij aantonen dat de huizen op het schilderij niet als zodanig bestaan kunnen hebben. Op 10 juli licht Wim Weve zijn visie op het schilderij en op de hypothese van Grijzenhout toe.

Wanneer: Zondag 10 juli 2016
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Locatie: Kamer van Charitate, Schoolstraat 7
Kosten: Gratis

Graag vóór 8 juli hier aanmelden of telefonisch via 06 – 1061 8041.

De tentoonstelling Vermeer komt thuis is nog tot en met 17 juli te zien in Museum Prinsenhof Delft

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer
Lees ook:Vermeer komt straks echt thuis in Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan
Lees ook:Framing Vermeer in het Prinsenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>