Vermeer komt straks echt thuis in Delft

Museum Prinsenhof kan Vermeer veilig laten terugkeren CREDITS: Museum Prinsenhof Delft

De gemeenteraad van Delft heeft ingestemd met de structurele verbetering van de museale beveiliging in de stad. Dat betekent voor Museum Prinsenhof Delft dat het werk van Vermeer straks echt weer thuis kan komen.

In een ingelaste vergadering stemde de gemeenteraad Delft in met het voorstel van B&W om extra middelen beschikbaar te stellen voor de structurele verbetering van de beveiliging van Museum Prinsenhof Delft. Bij de voorbereiding van de tentoonstelling ‘Vermeer komt Thuis. Het Straatje terug in Delft’ hebben onafhankelijke deskundigen geconstateerd dat de beveiliging van het museum onvoldoende was voor de huidige collectie en voor het huisvesten van topstukken in bruikleen, zoals Het Straatje van Vermeer. Daarom heeft het college besloten de raad voor te stellen een reeds voor 2018 voorziene investering te verhogen en naar voren te halen in de tijd, om de bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in het museum mogelijk te maken.

Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft is blij met het besluit van de raad om de beveiliging van het museum structureel te verbeteren: ‘Dit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale bruiklenen in het museum te laten zien.’

De aanpassingswerkzaamheden starten per direct. Om deze reden is de vaste presentatie van het museum vanaf 4 januari enkele weken gesloten voor publiek. De succesvolle tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven blijft geopend voor publiek. Bezoekers die in deze periode de tentoonstelling over Jan Schoonhoven bezoeken ontvangen een kortingkaart om op een later moment de vaste presentatie van het museum en natuurlijk de tentoonstelling Vermeer komt Thuis te bekijken. Deze tentoonstelling, waarbij voor het eerst in zestig jaar weer een schilderij van Johannes Vermeer in Delft te zien zal zijn, gaat van start op 25 maart 2016.

BRON: Persbericht Museum Prinsenhof Delft

 

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?
Lees ook:Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan
Lees ook:Museum Prinsenhof toont Leda en de Zwaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>