Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer

Vermeer komt thuis in Museum Prinsenhof Delft CREDITS: Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer. In totaal heeft Het straatje van Vermeer al ruim 30.000 bezoekers naar Museum Prinsenhof Delft getrokken. Met twee maanden achter de rug en nog acht weken voor de boeg, wordt het beoogde bezoekersaantal van 40.000 waarschijnlijk ruimschoots overtroffen. De tentoonstelling Vermeer komt thuis – Het straatje terug in Delft is hiermee de succesvolste tentoonstelling van de afgelopen jaren voor het museum.

Op 22 mei bekeek de 30.000e bezoeker het meesterwerk van Johannes Vermeer in de stad waar het werd geschilderd. Aan het eind van die dag stond de teller op 30.347. Directeur van Museum Prinsenhof Delft Patrick van Mil is trots: “Wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt, is dat je na het bekijken van Het straatje en de werken van Vermeers tijdgenoten zó de stad inloopt waar ze allemaal zijn gemaakt. Letterlijk op een paar honderd meter lopen. En als je onze app gebruikt, dan komt dat 17e-eeuwse Delft ook echt weer tot leven.”

De bezoekers komen uit alle windrichtingen op Het straatje af. “Het hangt hier ook eigenlijk mooier dan in het Rijksmuseum”, vindt Van Mil. “Goed belicht en alle ruimte om het rustig in je op te nemen.” Na 17 juli gaat het schilderij terug naar Amsterdam. De kans dat er snel weer een Vermeer in Delft te zien zal zijn, is gering. Er zijn maar 35 werken van de schilder bekend en die worden niet vaak uitgeleend.

Tot die laatste dag valt er nog genoeg te genieten in het Delft van Vermeer. Zo geeft professor dr. Frans Grijzenhout, die ontdekte waar Het straatje gesitueerd is, op dinsdagavond 31 mei een lezing in het museum over zijn onderzoek. Op 11 juni zijn alle mensen met Vermeer als achternaam welkom voor de Vermeerdag in Delft, met onder meer een gratis bezoek aan Het straatje, en op 9 en 10 juli vindt de filmische vertoning plaats van de opera ‘Writing to Vermeer’ (1999) van Louis Andriessen. Daarnaast is er tweewekelijks op zondag een instaprondleiding Vermeer komt thuis. Meer informatie is te vinden op www.vermeerkomtthuis.nl

BRON: Persbericht Museum Prinsenhof Delft

 

Lees ook:Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?
Lees ook:Vermeer komt straks echt thuis in Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan
Lees ook:Framing Vermeer in het Prinsenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>