Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan

Patrick van Mil ziet Het straatje vertrekken richting Rijksmuseum.
Foto Marco Zwinkels.

Museum Prinsenhof Delft heeft met dankbaarheid en trots afscheid genomen van Het straatje van Vermeer. De tentoonstelling rondom het meesterwerk trok in de afgelopen maanden ruim 56.000 bezoekers, een absoluut record. “Het doet natuurlijk ook een beetje pijn om het te zien vertrekken”, aldus Patrick van Mil, directeur van het museum. “Het was geweldig om Het straatje hier te hebben, zo dicht bij de plek waar Vermeer het geschilderd heeft.”

Opvallend was de grote belangstelling uit Delft zelf, goed voor zo’n 15% van het totaal. “Dat zegt een hoop over hoe het hier is beleefd”, meent Van Mil. “Delft is weer een echte Vermeerstad geworden. En dat blijft het ook, dankzij de nieuwe Vermeerlocatie aan de Vlamingstraat en de interactieve Vermeerwandelroute.“  Delftse ondernemers, de gemeente en andere culturele instellingen haakten succesvol aan door het aanbieden van arrangementen en culturele festiviteiten rondom Vermeer. Mede daardoor was het de afgelopen maanden merkbaar drukker in de stad. De meeste bezoekers waren dagjesmensen uit eigen land, gevolgd door toeristen uit met name Noord-Amerika, Engeland, België en Frankrijk.

Museum Prinsenhof Delft bedankt de inwoners, ondernemers en culturele instellingen van Delft voor hun enthousiaste medewerking aan Vermeer komt thuis. Speciale dank gaat uit naar de bewoners van de Vlamingstraat.

 

Vermeer komt thuis was te zien van 24 maart tot met 17 juli 2016 en is tot stand gekomen dankzij de steun van Rijksmuseum, Gemeente Delft, Koninklijke Boskalis Westminster N.V., Rabobank Zuid-Holland Midden, Retail Property Management B.V., DSM, Ruitenburg Adviseurs en Accountants, Architect2Go, Van der Leeuw Optiek, Westvest Netwerk Notarissen, De Leede Management & Consultancy, Applikon Biotechnology, Royal Delft, Best Western Museumhotels Delft, Van Dongen Advies, Aon Risk Solutions, Improve, Hanos Den Haag-Delft, Tak Architecten, Fonds 1818, Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas, Fonds 21, VSBfonds, Bouwfonds Cultuurfonds.

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer
Lees ook:Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?
Lees ook:Vermeer komt straks echt thuis in Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Framing Vermeer in het Prinsenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>