Royalty ‘speuren’ in Design Derby Cuypershuis

De opnamen van Blauw Bloed in het Cuypershuis CREDITS: Cuypershuis

Het royaltyprogramma ‘Blauw Bloed’ besteedt aandacht aan de tentoonstelling ‘Design Derby’; twee eeuwen design uit België en Nederland met de beste ontwerpers en ontwerpen. In het Cuypershuis Roermond zijn – naast iconische ontwerpen – ook oude en relatief nieuwe Koninklijke objecten te zien. Dat is voor de Publieke Omroep reden om een deel van de uitzending te wijden aan de ‘Design Derby’.

Het nieuwe seizoen van ‘Blauw Bloed’ start op zaterdag 10 september om 19.57 uur op NPO2 . De tentoonstelling in het Cuypershuis is nog tot en met 2 oktober 2016 te zien. ’Blauw Bloed’ is hét royaltyprogramma van de Publieke Omroep, met aandacht voor de vorstenhuizen van Europa, de Oranjes, de staatsbezoeken, bijzondere Koninklijke sieraden, royaltymode en het laatste Koninklijke nieuws. Eind november 2016 brengen koning Filip en koningin Mathilde een staatsbezoek aan Nederland. Voorafgaand aan dat bezoek wordt in verschillende items naar België en Nederland gekeken; in verschillen wat betreft cultuur, omgangsvormen en taal maar vooral naar dat wat ons verbindt. Ook Nederlands en Belgisch design valt daaronder.

BRON: Persbericht Cuypershuis Roermond

 

Lees ook:Design Derby in het Cuypershuis
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Werk Christien Meindertsma beleeft debuut in Nederland
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis
Lees ook:Actief met de Design Derby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>